Google Analytics training

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een dienst van Google waarmee jij als website beheerder kunt zien wat de bezoekers op je website doen. Je kunt zien waar ze vandaan komen, hoe ze zich gedragen en waar ze converteren of juist afhaken. Deze informatie kan van groot belang zijn om jouw website mee te optimaliseren.

Voordat je aan de slag kunt met deze data moet je een Google Analytics account aanmaken en deze koppelen aan je website. Wanneer deze koppeling is gelukt, kun je aan de slag om te zien wat jouw bezoekers doen.

Let wel op, Google Analytics onthoudt de gegeven pas wanneer deze is gekoppeld. Alle bezoekers die voor de koppeling op jouw website zijn geweest, worden niet meegenomen!

Wat houdt de training in?

Wij bij Solveo Trainingen zijn van mening dat Google Analytics van groot belang is om jouw website mee te verbeteren. Hoe beter jouw website aansluit op de behoeftes van de bezoeker, hoe meer rendement je hieruit haalt. Toch is voor vele het gebruik van Google Analytics nog niet zo eenvoudig. Google Analytics beschikt over een heleboel belangrijke functies waarvan het moeilijk is in te schatten waar je de juiste informatie kan vinden en wat je er dan vervolgens mee moet doen.

Tijdens de training helpen we je de koppeling te maken met je website en eventueel Google Adwords (mocht je hierover beschikken). Wel raden we je aan om Google Analytics al ruim voor de training te koppelen met je website, op deze manier kun je tijdens de training al resultaten bekijken. Lukt het je niet om het te koppelen, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je.

In het begin van de training gaan we na of de koppeling met je kanalen is gelukt en hoe je jouw account ingesteld zou moeten hebben. Denk aan het uitzetten van je eigen ip-adres en hoe je bepaalde doelen en rapportages kan opstellen. De rest van de training gaan we aan de slag om data te verzamelen en gaan we na hoe jij als website beheerder met deze informatie moet omgaan. De training is interactief waarin je niet alleen leert hoe het programma in elkaar zit, maar ook hoe jij hier na de training mee aan de slag kan gaan.

Wat kun je na de training?

Na de training weet jij hoe het programma in elkaar zit en welke data belangrijk is voor jouw website om in de gaten te houden en te optimaliseren. Zo kun je aan de slag om van jouw website een succes te maken.

Klassikaal:

Duur: 4 uur
Kosten: €400,- (excl. BTW) per persoon
Capaciteit: Max. 8 deelnemers

Kaatsheuvel (Ierlandstraat 10a, 5171 PD)

In company:

Duur: 6 uur
Kosten: €600,- (excl. BTW) per persoon
Capaciteit: Min. 2 tot ongelimiteerd aantal deelnemers

Consultancy:

Duur: 6 uur
Kosten: €800,- (excl. BTW) per persoon
Capaciteit: Eén op één

Gaat je voorkeur uit naar een in company of consultancy training? In nader overleg wordt de trainingsdatum gekozen.

Klassikaal

Wanneer je ervoor kiest om deel te nemen aan de Google Analytics training in een klassikale vorm, zit je samen met maximaal 8 andere deelnemers bij elkaar. Samen met deze deelnemers ga je in een tijdsbestek van 4 uur de belangrijkste zaken leren van Google Analytics. We lopen samen met jou door het programma heen zodat je leert waar je bepaalde functies kunt vinden. Tijdens de klassikale Google Analytics training beantwoorden we jouw vragen en ondersteunen we je om het programma te leren kennen.

In company

Bij de In company training komen wij langs bij jou en gaan we samen met jouw team aan de slag om samen jullie Google Analytics kennis uit te breiden. Samen gaan we door jullie Google Analytics data heen. Op deze manier is de training geheel gericht op jullie bedrijfscasus. Vragen worden direct door ons beantwoord en we kunnen direct aan de slag om iets met de gevonden informatie te doen.

Consultancy

We gaan één op één aan de slag om het uiterste te halen uit jouw Google Analytics account. Er is door jou als deelnemer precies aan te geven wat je al weet en wat je graag wil leren. Ook kunnen wij jou helpen om de gevonden data om te zetten in verbeteringen.

Ben je geïnteresseerd, maar wil je eerst in contact komen?
Vul dan dit formulier in of neem direct contact met mij op!

ilse@solveo-trainingen.nl
0416- 76 40 06

    Bekijk ook de andere SEO trainingen