Blog

Waarom bloggen

Al snel na live gang van Solveo Trainingen ben ik blogs gaan schrijven, maar heeft dit nog wel zin? Er zijn al zoveel bedrijven, websites en blogs dat je toch niet meer opvalt?

Het plaatsen van een blog op je website heeft altijd zin! Graag vertel ik je waarom je in 2019 en ook nog steeds in 2020 blogs moet schrijven.

 

1. Een blog staat voor kennis

In het verleden heb ik zelf nog nooit eerder een (online) blog geschreven. Wel lees ik ze zelf dagelijks. Het lezen van blogs vergroot namelijk onze kennis. We denken vaak alles al te weten en het vooral beter te weten dan anderen, maar als we eerlijk zijn naar onszelf is er altijd ruimte om meer te leren zowel binnen als buiten ons vakgebied. Zelf leer ik dus veel door de informatie die in een blog staat. Voordat ik ben begonnen aan het schrijven van een blog, heb ik er bijvoorbeeld eerst wel 20 gelezen. Anderen hebben meer ervaring die mij kunnen vertellen hoe het juist wel en niet moet.

Met ‘’een blog staat voor kennis’’ bedoel ik niet alleen dat het lezen van een blog je kennis uitbreid. Een goed geschreven blog laat namelijk ook zien over welke kennis het bedrijf beschikt.  Zo kan een bedrijf wel over de juiste kennis beschikken, maar door het alleen maar te roepen zegt dat niets. Tenzij je deze kennis kan delen door middel van blog. Een goede blog helpt op dat moment om de kwaliteiten van het bedrijf te leren kennen.

Zo ben ik zelf erg kritisch naar wat ik lees en kan een goed geschreven blog mij iets zeggen over het bedrijf.

2. Meer maandelijkse bezoekers

Voordat ik begon met het schrijven van een blog kon ik dit alleen maar geloven, maar nu heb ik het zelf ook ervaren. De eerder geschreven blogs op solveo-trainingen.nl hebben namelijk voor meer maandelijkse bezoekers gezorgd. De blogpagina’s zijn extra pagina’s die door een bezoeker gevonden kunnen worden. Dit laatste is bij Solveo Trainingen ook echt het geval!

Via Google Analytics kan ik zien hoeveel bezoekers er maandelijks binnen komen. Ik kan zien via welke pagina ze binnen komen en naar welke pagina’s ze navigeren. En de cijfers liegen er niet om. De pagina’s hebben soms zelfs meer weergaven dan onze trainingspagina. Wil je met jouw website meer bezoekers binnenhalen? Dan is bloggen een idee voor jou!

3. Het verscherpt je zicht op je vakgebied

Het schrijven van een blog helpt niet alleen jou als bezoeker, maar het helpt mij (de schrijver) ook. Het geeft mij nog meer inzicht in het bedrijf en over de toegevoegde waarde die wij bieden. Zo denk ik na over wat wij als bedrijf kunnen bieden en welke kennis interessant is om met jullie te delen.

Daarnaast leer ik zelf ook om onze kennis uit te spreken en helpt dit ook in een persoonlijk gesprek. Ik leer beter schrijven en na te denken welke informatie nu wel van belang is en welke juist niet.

Deze drie redenen om een blog te starten heb ik de afgelopen twee maanden mogen ervaren. Heb jij nog meer redenen waarom je moet bloggen? Laat het mij weten in de reacties!